Kevät tuo, kevät tuo.. rottia.

Näin kevään alkaessa on syytä varmistaa että ruokakompostit ovat ehjiä ja kannet kunnollisia, siivota lintujen ruokintapaikat sekä mahdollisesti laittaa loukkuja rottia varten.

Kyläyhdistys on lopputalven ja kevään alkaessa saannut muutamia ilmoituksia ympäri asemanseutua että on rottia ruvennut näkymään enemmän. Otimme myös yhteyttä kaupunkiin ympäristöpuolelle ja sieltä oltiin terveystarkastajan kanssa käyty tarkistamassa paikkoja sekä mm Konttuurin roskakatoksen ja säiliöt että näissä ei ollut rottien tekemiä jälkiä.

Saimme ohjeistukseksi hoitaa meille loukut roskakatokselle sekä kertoa teille muille nämä yllämainitut toimet. Tarkistakaa siis mahdollisien kompostien sekä roskiksien kunto, huolehtikaa että roskasäiliöiden kannet pysyy kiinni eli ei ylitäytetä niitä. Ja jos talvella on lintuja ruokittu, pitää ruokinta-alueet siivota.

Rottaongelma on aina koko kylän ongelma, kukaan ei tässä pärjää yksin ja voi yksin voittaa rottia, mutta jos me kaikki pidämme huolta niin voimme yhdessä vähentää kantaa. Pyydämme myös ottamaan joko meihin yhteyttä tai suoraan kaupungille mikäli kaipaatte neuvoja tai apuja asian suhteen.